Update [15/12/2020] coronamaatregelen: Gevolgen lockdown voor tennis

05 januari 2021


Door: Het bestuur

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis?

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen buiten met 2 personen tennissen (enkelspel). Om zoveel mogelijk leden de kans te geven te tennissen gaat de speelduur naar 45 minuten. De baanreserveringen die reeds waren gemaakt zijn aangepast naar 45 minuten en mogelijk ook verplaatst naar een andere baan.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag buiten spelen en trainen in groepsverband.
  • Tennis in een binnen accommodatie i.s niet toegestaan. De indoorlessen van in ieder geval de junioren zullen buiten plaatsvinden indien de weersomstandigheden dat toelaten. 
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (excl. trainer). Dit betekent dat we behoorlijk moeten puzzelen om alle trainingen door te laten gaan. 
  • Deelnemers aan de trainingen worden zo snel mogelijk geinformeerd.

Nieuwscategorieën